ЯНГИ ЎЗБЕКИСТОНДА БОЗОР ХИЗМАТЛАРИ СОҲАСИДА ИННОВАЦИОН САМАРАДОРЛИКНИ ТАЪМИНЛАШНИНГ ҲУҚУҚИЙ ЖИҲАТЛАРИ - Алимджанова Ойдин Нодировна (USA- SCIENTIFIC REVIEW OF THE PROBLEMS AND PROSPECTS OF MODERN SCIENCE AND EDUCATION, 2025)
Умуман олганда, бозор хизматлари кўрсатиш соҳасини инновацион ривожлантиришнинг меърий-ҳуқуқий базасини икки бўғинга ажратгаан ҳолда тадқиқ этиш мақсадга мувофиқ, деб ҳисоблаймиз. Биринчи галда мамлакатда инновцион ривожланишни тартибга солиш бўйича ишлаб чиқилган меъёрий ҳуқуқий хужжатларни таҳлил қилиб, ундан кейин хизмат кўрсатиш соҳасининг тури ва тармоқ хусусиятларидан келиб чиққан ҳолда унинг учун хусусий бўлган ҳуқуқий асосларни тадқиқ этиш талаб этилади. Бунинг сабаби бозор хизматлари кўрсатиш соҳаси кўп тармоқли бўлганлиги учун, унинг турли йўналишлари, жумладан, таълим, соғлиқни сақлаш, транспорт ва логистика, ахборот ва коммуникация, молиявий хизматлар каби тармоқларга тегишли бўлган қонун ва қарорларнинг хизмат кўрсатиш амалиётининг ўзига хос бўлган хусусиятларидан келиб чиққан ҳолда инновацион ривожланиш йўналишлари ишлаб чиқилганлиги билан изоҳланади