ОРГАНИК ҚИШЛОҚ ХЎЖАЛИГИ МАҲСУЛОТЛАРИ ЕТИШТИРИШНИНГ ИҚТИСОДИЙ САМАРАДОРЛИГИНИ ОШИРИШ ЙЎЛЛАРИ - Ғуломова Назокат (SPAIN- SCIENTIFIC REVIEW OF THE PROBLEMS AND PROSPECTS OF MODERN SCIENCE AND EDUCATION, 2025)
Ушбу мақолада органик қишлоқ хўжалиги маҳсулотларини етиштиришнинг иқтисодий самарадорлиги масалалари таҳлил қилинган. Илмий ишда органик ишлаб чиқаришнинг афзалликлари, мавжуд муаммолари ҳамда самарадорликни оширишнинг асосий йўналишлари ёритилган. Шу билан бирга, иқтисодий самарадорликни баҳолаш мезонлари ва амалиётга татбиқ этиш механизмлари ҳам кўриб чиқилган.