110G13L MARKALI PO‘LATNING O‘RNINI BOSUVCHI YANGI TARKIBLI QOTISHMANI ISHLAB CHIQISH - Nurmurodov Bobomurod Saloxiddin o‘g‘li (SPAIN- SCIENTIFIC REVIEW OF THE PROBLEMS AND PROSPECTS OF MODERN SCIENCE AND EDUCATION, 2025)
Mazkur maqolada yuqori aşinishbardosh 110G13L markali po‘latning o‘rnini bosuvchi yangi tarkibli qotishmani ishlab chiqishning ilmiy-texnologik asoslari yoritilgan. Tajribalar davomida uglerod, marganes, kremniy va xrom elementlarining miqdori o‘zgartirilib, mexanik va strukturaviy xususiyatlarga ta’siri o‘rganildi. Natijada yuqori qattiqlik, aşinish[1]ga chidamlilik va zarba viskozitasi ko‘rsatkichlari yaxshilangan yangi qotishma namunasi taklif etildi.