ESHITISH QOBILIYATI ZAIF BOLALARDA NUTQIY TAFAKKURNI RIVOJLANTIRISHNING INTEGRATSIYALASHGAN YONDASHUVI - Rahmonqulova Diyora Ruslanovna; Xalimjanov Abduqunduz Rahimjon o’g’li (SPAIN- SCIENTIFIC REVIEW OF THE PROBLEMS AND PROSPECTS OF MODERN SCIENCE AND EDUCATION, 2025)
Ushbu tezis eshitish qobiliyati zaif bo‘lgan bolalarda nutqiy tafakkurni shakllantirish va rivojlantirishning zamonaviy kompleks usullari va ularning samaradorligiga bag‘ishlangan. Tadqiqotda nutqiy rivojlanishning sustlashishi va eshitish idrokining qiyinlashishi kabi muammolarni bartaraf etishda koxlear implantatsiya, eshitish apparatlari, akustik stimulyatsiya, logopedik trening va interfaol multimedia texnologiyalarining o‘rni tahlii qilinadi. Multidisiplinar yondashuv asosida olib borilgan reabilitatsiya chora-tadbirlari natijalari taqdim etilib, ularning samaradorligi ilmiy asoslanadi. Xulosa qilib, nutqiy tafakkurni rivojlantirishda diagnostika, texnologik yordam va pedagogik uslublarning uyg‘unligi zarurligi ta’kidlanadi.