KOMPYUTER GRAFIKASI FANINI O‘QITISHDA VIDEODARSLIKLAR VA EKRAN YOZIB OLISH TEXNOLOGIYALARINING ROLI: AUDIO VA VIDEOTEXNOLOGIYALAR IXTISOSLIGI MISOLIDA - Utkirova Mamura Faxriddin qizi (SPAIN- SCIENTIFIC REVIEW OF THE PROBLEMS AND PROSPECTS OF MODERN SCIENCE AND EDUCATION, 2026)
Ushbu tezisda kompyuter grafikasi fanini o‘qitishda videodarsliklar, ekran yozib olish (screen recording) va annotatsiyalangan audio-vizual materiallardan foydalanishning o‘quv jarayoniga ta'siri o‘rganilgan. Tadqiqotda audio va videotexnologiyalar ixtisosligi talabalari ishtirokida tajriba-sinov mashg'ulotlari o‘tkazilgan bo‘lib, ularda grafik muharrir vositalarini (Adobe Illustrator, CorelDRAW, Blender) o‘rgatishda qadamba-qadam video-instruksiyalar qo‘llanilgan. Tadqiqot natijalari ko‘rsatdiki, videodarsliklar yordamida o‘rganilgan talabalar amaliy topshiriqlarni bajarishda ko‘proq mustaqillik, tezkorlik va xatolarni kamroq takrorlash ko‘rsatkichlariga erishgan.