MAKTABDA PSIXOSOMATIK KASALLIKLARNING OLDINI OLISH: PSIXOPROFILAKTIKA CHORALARI - To’xtasinova Mashxuraxon Mirzali qizi; Xalimjonov Abduqunduz Rahimjon o’g’li (SPAIN- SCIENTIFIC REVIEW OF THE PROBLEMS AND PROSPECTS OF MODERN SCIENCE AND EDUCATION, 2025)
Mazkur tezis maktab yoshdagi bolalarda psixosomatik kasalliklarni oldini olish to’g’risida keng yoritilgan. O’quvchilarda ruhiy holatning jismoniy sog’liqqa salbiy ta’siri natijasida yuzaga kelayotgan kasalliklarni oldini olish haqidagi fikrlar taqdim etiladi. Tadqiqot davomida psixosomatik holatlarni anglash- tashxis va tuzatish jarayonlari namoyon bo’ladi.