YOSHLAR TAFAKKURINI RIVOJLANTIRISH VA MA’NAVIYATINI OSHIRISHDA MAQOM SAN’ATI : AN’ANAVIYLIKDAN ZAMONAVIYLIKKACHA. - Axmedov Elmurod G’anisherovich (SPAIN- SCIENTIFIC REVIEW OF THE PROBLEMS AND PROSPECTS OF MODERN SCIENCE AND EDUCATION, 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek musiqasining rivojlanishi, an’anaviy maqom san’ati va uning yosh ijodkorlar tomonidan yangilanishi, shuningdek, zamonaviy musiqiy ijodning o‘ziga xos xususiyatlari tahlil qilinadi. Maqolada musiqaning texnik va ma’naviy asoslarini yangilash, an’anaviy musiqiy merosni zamon talablariga moslashtirish va yosh ijodkorlarning musiqa san’atiga bo‘lgan qiziqishi haqida so‘z yuritiladi.