BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIGA GAP BO‘LAKLARINI O‘RGATISHDA BIRLAMCHI OMIL - Iroda Isroilova (CANADA - SCIENTIFIC REVIEW OF THE PROBLEMS AND PROSPECTS OF MODERN SCIENCE AND EDUCATION, 2026)
Ushbu maqolada gap bo‘laklarini aniqlashning asosiy omillari va metodlari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Gap bo‘laklarini belgilashda qo‘llaniladigan turli usullar — so‘roq berish, so‘z turkumi, so‘zlarning gapdagi o‘rni, morfologik shakl hamda sintaktik aloqa asosida aniqlash yo‘llari yoritib beriladi. Tadqiqotda sintaktik aloqa asosidagi usul eng ishonchli va samarali metod sifatida asoslanadi. Shuningdek, boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida gap bo‘laklarini to‘g‘ri aniqlash ko‘nikmalarini shakllantirishga qaratilgan amaliy tavsiyalar va mashqlar taklif etiladi.