SHARQ ALLOMASI DАRVESH АLI CHАNGIY IJODI - Vasiov Mansurbek Egamberganovich (CANADA - SCIENTIFIC REVIEW OF THE PROBLEMS AND PROSPECTS OF MODERN SCIENCE AND EDUCATION, 2025)
Ushbu maqolada Markaziy Osiyoda musiqa san’atining yirik namoyandalaridan biri bastakor, sozanda, hofiz va musiqashunos Darvesh Ali Changiy haqida bayon etilgan. Darvesh Ali Changiyning hayoti va ijodi, yozgan asarlari maqom, musiqa asboblari, ritm va bastakorlik san’ati tahlil qilingan. Darvesh Ali Changiy ijodida chang cholg‘usining rivoji va maqom ijrochiligining ilmiy tahlili alohida o‘rin egallaydi. U Markaziy Osiyo madaniyatiga chuqur ta’sir ko‘rsatgan musiqiy meros yaratib, zamonaviy musiqashunoslar uchun ham muhim manba hisoblanadi.