INTELLEKTUAL MULK HUQUQIDA PARALLEL IMPORT: XALQARO YONDASHUVLAR VA O‘ZBEKISTON UCHUN TAKLIFLAR - Mardonova Marjona Saydullo qizi (CANADA - SCIENTIFIC REVIEW OF THE PROBLEMS AND PROSPECTS OF MODERN SCIENCE AND EDUCATION, 2025)
Parallel import — bu intellektual mulk obyektlari bilan himoyalangan mahsulotlarning tovar belgilari egasining roziligisiz, lekin qonuniy ishlab chiqarilgan va xorijda sotuvga chiqarilgan holda ichki bozorga olib kirilishi. Bu hodisa mualliflik huquqlari, patentlar va tovar belgilarining eksklyuzivligini bozordagi raqobat va iste’molchilar manfaatlari bilan muvozanatlash zaruratini yuzaga keltiradi.