MULK HUQUQNINI HIMOYA QILISHNING MILLIY QONUNCHILIKDAGI O’ZIGA XOSLIKLAR - Ro‘ziyeva Ruxshona Ravshan qizi (CANADA - SCIENTIFIC REVIEW OF THE PROBLEMS AND PROSPECTS OF MODERN SCIENCE AND EDUCATION, 2025)
Ushbu maqola fuqarolik huquqi asosiy qismlaridan biri bo'lgan mulk huquqini himoya qilish masalasini xalqaro va milliy qonunchilik nuqtai nazaridan tahlil qiladi. Maqolada birinchi navbatda mulk huquqining asosiy tushunchalari va ahamiyati, shuningdek, uning xalqaro huquq doirasidagi o'rni ko'rib chiqiladi. Milliy qonunchilik tizimlarining mulk huquqini himoya qilishdagi o'ziga xos jihatlar ko'rib chiqilib, ushbu sohadagi amaliy muammolar va ularni hal qilish yo'llari taklif etiladi. Maqola mulk huquqini himoya qilishning nazariy va amaliy jihatlarini keng qamrovda yoritib, huquqshunoslar, talabalar va boshqa manfaatdor shaxslar uchun muhim ma'lumotlar taqdim etadi.